Direkt till innehåll

Håll koll på Förstamajtågen!

I Göteborg firas första maj med fem demonstrationståg, som påverkar trafiken i centrum mellan klockan 11.30 och 19.00. Trafik Göteborg hjälper dig fram.

Efter två år av annorlunda första maj-firande är det åter dags för de traditionella demonstrationstågen genom Göteborg. Förstamajtågen lockar alltid mycket folk, både deltagare och åskådare, och påverkar fordonstrafiken i centrum från klockan 11.30 till 19.00.

I Göteborg firas första maj med fem demonstrationståg som utgår från området runt Järntorget och fortsätter vidare mot Gustaf Adolfs Torg, Stora Teatern, Kungstorget, Bältesspännarparken och Götaplatsen.

Så påverkas trafiken

När det gäller kollektivtrafiken så påverkas den från klockan 12.00 till 17.00 genom att vissa linjer får ändrade körvägar. Mer information om hur just din resa påverkas hittar du i appen Västtrafik To Go.

Fordonstrafiken runt och längs demonstrationsvägarna stängs av mellan klockan 11.30 och 20.00. Detta gör att du som har parkerat innanför dessa vägar inte kommer ut under tiden som demonstrationerna pågår.

Försök att undvika köra i centrum

Om du har möjlighet så undvik att köra bil i centrum. Det gäller särskilt områdena kring Linnégatan, Järntorget, Kungsportsavenyn, Kungstorget och Gustaf Adolfs Torg. Om du måste färdas med bil så kolla in kartan nedan för alternativa vägar. Planera din resa och var ute i god tid.

Klicka på kartan för större bild.

Kartan visar de vägar som berör under förstamajtågen genom staden och hur det påverkar framkomlighten i centrala Göteborg.

Parkerar gör du bäst i de större parkeringsanläggningarna i Masthugget, Skanstorget, Nordstan eller på Heden.

Tänk på att den pågående renoveringen av Tingstadstunneln begränsar framkomligheten i Göteborgstrafiken. Under helgen, 29 april-2 maj, utförs även arbeten med en ny järnvägsbro mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet, som orsakar ytterligare begränsningar längs E6.

Här nedan hittar du länkar och information om Västlänkens byggnation av en ny järnvägsbro över E6 och kartor som visar hur du tar dig fram under renoveringen av Tingstadstunneln.

Allt om Trafiken i Tingstadstunneln 

Körfält stängs på E6 när ny järnvägsbro byggs

 

Läs också

q