Silvana Imam och fotboll

Vill du undvika att fastna i trafiken på grund av evenemang? Håll koll på vad som händer med vår uppdaterade lista.

Förutom Göteborgsvarvet lördagen den 19 maj spelas många fotbollsmatcher som potentiellt kan komma att påverka trafiken den kommande veckan. Dessutom arrangeras både karneval och megaloppis nästa helg. Här är hela listan:

Tor-lör 17-19 maj: Göteborgsvarvet Expo / Svenska Mässan
Göteborgsvarvet Expo är mässan där träning, motion och en aktiv livsstil står i fokus. 113 utställare finns på plats från sportbranschens olika områden, plus att tävlingar och aktiviteter anordnas. Dessutom är det på Svenska Mässan som deltagare i Göteborgsvarvet hämtar sin nummerlapp och därför kommer det vara mycket folk i rörelse kring området. Det beräknas komma cirka 80 000 besökare under veckan. Mässans Gata är avstängd hela lördagen, men kan komma att stängas vid behov även under övriga tider. Följ skyltning på plats.

Fredag 18 maj: Gais / Gamla Ullevi
Hemmalaget Gais möter AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00.

Lördag 19 maj: Göteborgsvarvet / Slottsskogen
Göteborgsvarvet är världens största halvmaraton med start och målgång i Slottsskogen i Göteborg. Över 60 000 löpare är anmälda och fler än 200 000 supporters kommer att heja längs banan. Trafiken kring Slottsskogen stängs av mellan klockan 08:00 och 19:15. Läs mer här.

Söndag 20 maj: Studentparad / Vasagatan-Götaplatsen
En studentparad kommer att gå från Vasagatan till Götaplatsen mellan klockan 17:00 och 18:00. Paraden påverkar inte trafiken, men det kan vara extra mycket folk i rörelse längs Vasagatan och Avenyn.

Onsdag 23 maj: Häcken / Bravida Arena
BK Häcken möter AIK i Bravida Arena. Matchen startar klockan 19:00.

Onsdag 23 maj: Öis / Gamla Ullevi
Örgryte IS möter IFK Värnamo på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00.

Torsdag 24 maj: IFK Göteborg / Gamla Ullevi
Hemmalaget IFK Göteborg möter Djurgården på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 19:00.

Fredag 25 maj: Silvana Imam / Liseberg
Svenska rapparen Silvana Imam uppträdde på Liseberg redan 2015 och nu är det dags igen. Klockan 20:00 intar hon Stora Scenen.

Fre-sön 25-27 maj: Hammarkullekarnevalen / Hammarkullen
Återigen är det dags för populära Hammarkullekarnevalen vid Hammarkulletorget. Cirka 70 000 besökare beräknas komma för att se karnevaltåg, marknad, tivoli och dans och musik från hela världen. Kollektivtrafiken förstärks under helgen, läs mer på Västtrafik. Tänk på att det kan vara ont om parkeringsplatser i Hammarkullen, så åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

Fre-sön 25-27 maj: Marstrand Big Boat Race / Marstrand
Marstrand Big Boat Race är en kappsegling som har arrangerats sedan 2012 i Marstrand. Förutom kappseglingen anordnas det olika sociala aktiviteter för seglare, familjer och vänner. Med anledning av evenemanget kan det vara extra mycket trafik på vägarna till och från Marstrand och extra mycket folk på bussarna som trafikerar sträckan Göteborg-Marstrand. Gå in på Västtrafik för mer information.

Lördag 26 maj: Hisingen Runt/Västkusten Runt / Frihamnen
Hisingen Runt är Västsveriges största motionslopp på cykel och är en del i Göteborgsklassikern och Regionklassikern. Hisingen Runt är uppdelat i två lopp där 50-kilometersrundan fortfarande heter Hisingen Runt och loppet med de längre distanserna 120/160 km heter Västkusten Runt. Årets start och målgång är på Lindholmen och cirka 2 500 väntas delta i tävlingarna. Tänk därför på att det kan vara många cyklister i rörelse på och kring Hisingen.

Lördag 26 maj: MC-kortege / Delsjön-Gustaf Adolfs Torg
En MC-kortege, med cirka 80 deltagare, arrangeras för att belysa mobbning mot barn. Kortegen pågår mellan klockan 09:00 och 17:00 med start i Delsjön och mål på Gustaf Adolfs Torg. Hela torget tas i anspråk för uppställning av motorcyklar och besökare. Trafiken i centrala Göteborg kommer inte att stängas av eller ledas om, utan kortegen måste följa de vanliga trafikreglerna.

Söndag 27 maj: Megaloppis / Majorna/Kungsladugård/Sandarna
Megaloppis i Majorna, Kungsladugård och Sandarna anordnas alltid sista söndagen i maj varje år. Mellan klockan 11:00 och 17:00 står borden uppradade längs gatorna i Majorna och Kungsladugård för loppissugna. Cirka 70 000 besökare väntas komma och antalet försäljare beräknas till mellan 5 000 och 10 000. Under tiden som loppisen pågår är det begränsad framkomlighet i området, men kollektivtrafiken går som vanligt.

Söndag 27 maj: Gais / Gamla Ullevi
Gais möter IK Frej Täby på Gamla Ullevi. Matchen startar klockan 17:30.

Läs också