Snart dags för normaltrafik i Götatunneln

Den 17 december är Götatunnelns enkelriktning över. I samband med öppningen av det stängda tunnelröret sker viss trafikpåverkan.

Efter att ha varit enkelriktad för trafik sedan slutet av juni närmar sig det datum då Götatunnelns bägge rör återigen är öppna för trafik.

Från och med måndagen den 17 december öppnas det norra röret återigen upp för trafik, vilket innebär att trafiken läggs om till sitt normalläge och det på nytt går att köra från Järntorget mot Centralen – inte bara i motsatt riktning.

Mer information om hur trafiken påverkas före och efter öppningen av det stängda röret kommer längre fram, men tills vidare kan det vara bra att känna till följande:

– Under hela söndagen den 16 december pågår arbeten på E45 Götaleden till och från Götatunneln i bägge riktningar. Periodvis kommer ett av körfälten i respektive riktning att vara stängt, samtidigt som minst ett körfält alltid kommer att vara öppet. Du kommer alltså att kunna köra på E45 Götaleden under söndagen på samma sätt som idag, även om framkomligheten ibland kan vara begränsad.

– Klockan 21:00 på söndagen stängs E45 i riktning från Falutorget till Lilla Bommen. Istället leds trafiken till Götatunneln om via Kruthusgatan eller Gullbergs Strandgata.

– Under natten till måndagen den 17 december sker de sista förberedelserna inför öppningen, och från och med klockan 05:00 på måndagen är Götatunneln åter öppenför trafik i bägge riktningar.

Mer information om Götatunnelns enkelriktning hittar du här.

Läs också