Direkt till innehåll

Ta det lugnt i midsommartrafiken

Midsommarhelgen är här, en trafiktät helg både på väg och i kollektivtrafiken. I år bör du åka i god tid - Trafik Göteborg förklarar varför.

Midsommar tillhör en av de storhelger då vi reser som mest. Ofta går resan norrut på E6 till någon av Bohusläns många sommarpärlor. Inte bara på själva midsommarafton, torsdag och söndag brukar vara de resdagar då många tar sig till och från sitt helgfirande. Mycket trafik på de mindre vägarna i Bohuslän leder snabbt till långsamtgående trafik och köer. Räkna därför med längre restider än vanligt.

Åk i god tid

I år är det kanske extra viktigt att planera sin resa och att åka i god tid. Den pågående renoveringen av Tingstadstunneln innebär att endast ett körfält är öppet i varje riktning genom tunneln för trafiken längs E6. All annan trafik leds om till Marieholmstunneln. Detta påverkar trafiksystemet i hela Göteborg.

Räkna med köer, framförallt i rusningstid. Försök därför att undvika dessa tider och välj gärna andra färdsätt. Om du måste ta bilen – var ute i god tid och håll koll på var köerna är i Trafiken.nu-appen. Appen ger dig även aktuellt trafikläge i hela Västra Götaland och delar av Halland. Du kan bevaka olika områden och få notiser om händelser på önskade resvägar – dygnet runt.

Längre restider även i kollektivtrafiken

Under midsommarhelgen är det många som väljer att åka med kollektivtrafiken ut till skärgården eller Bohuslän. Det gör att bussar ofta blir fullsatta och det kan det bli svårare att hinna i tid till olika anslutningar.

Tänk på att midsommarafton den 24 juni trafikeras som en lördag, men inte alltid med nattrafik. Sök därför din resa i appen Västtrafik To Go för att få koll på din resa.

Så, planera din resa och räkna med att det kan ta längre tid än vanligt under midsommarhelgen.

Nedan hittar du länkar till Trafikverkets väginformation, Västtrafiks hemsida och vår nyhet om hur du kör säkert i sommartrafiken.

Trafikverket – Trafikinformation väg

Kör säkert i sommartrafiken

Västtrafik – Trafiken under midsommarhelgen

Glad midsommar!

Läs också