Direkt till innehåll

Tips, råd och riktlinjer om coronatrafiken

Den 29 september hävdes de flesta coronarestriktioner och resenärer rekommenderas åter att åka kollektivt.

Folkhälsomyndigheten har hävt många av de restriktioner som varit gällande under coronapandemin och Västtrafik välkomnar tillbaka de som rest på annat sätt, arbetat eller studerat hemma under pandemin. Samtidigt kvarstår vissa råd.

Åk inte kollektivt vid sjukdom

Ett av dessa är att undvika kollektivtrafiken om du är sjuk eller har förkylningssymtom. Ett annat är att försöka resa på annan tid än under rusningstid.

Dessutom är det bra om du kan försöka gå eller cykla en del av sträckan för att lämna plats ombord och undvika trängsel. Här vill vi tipsa om appen Västtrafik To Go – i den får du upp resealternativen gång och cykel vid sökning på kortare resor. Under färdmedlet gång får du veta antalet steg, hur lång sträckan är och hur lång tid det tar att gå sträckan du sökt. Föredrar du att cykla så kan du enkelt se hur lång tid en resa med cykel tar jämfört med en resa i kollektivtrafiken.

Västtrafik förstärker trafiken

För att förhindra att trängsel uppstår på fordonen så fortsätter Västtrafik att förstärka trafiken under hösten. Även här vill vi tipsa om appen Västtrafik To Go. Under pandemin lanserade Västtrafik en ny funktion som visar vilka turer som brukar ha många resenärer. På så sätt kan du lättare planera din resa för att undvika trängsel.

Tack för att du fortsätter att visa hänsyn till andra i kollektivtrafiken!

Västtrafiks samlade info om corona.

Läs också