Tips, råd och riktlinjer om coronatrafiken

Vi behöver alla ta vårt ansvar för att förhindra trängsel i kollektivtrafiken. Detta sedan Folkhälsomyndigheten skärpt tonen om kollektivtrafikresor under rådande pandemi.

Om vi alla hjälps åt att undvika onödiga resor med kollektivtrafiken ger vi plats för dem som verkligen behöver ta bussen, spårvagnen, tåget eller färjan. Här hittar du tips och råd på hur du kan planera och bidra till tryggare resor.

Gå för Göteborg: #gåförgbg
För att minska trängsel på bussar och spårvagnar i centrala Göteborg vill Västtrafik uppmuntra alla som har möjlighet att gå eller cykla. Kanske är det inte så långt dit du ska och kanske skulle du egentligen kunna gå i stället för att åka några hållplatser med spårvagnen? Eller varför inte testa Styr & Ställ och cykla en sträcka?

Här hittar du karta över var du kan hitta Styr & Ställ

Att gå är en liten insats som gör stor skillnad. Om du reser inom centrala Göteborg och har möjlighet att gå några hållplatser kan du använda dig av Västtrafiks Gå för Göteborg-stegkarta. På kartan kan du se hur många steg det är mellan de olika hållplatserna.

Varför inte ta någon fin bild på promenaden och tagga #gåförgbg och berätta varför just du väljer att gå?

Här hittar du Gå för Göteborg-stegkartan


När det är trångt på spårvagn och buss

Ett tips om du måste resa är att resa utanför rusningstid. Till rusningstrafik räknas timmarna på morgonen klockan 06:00-08:30 och eftermiddagen klockan 15:00-18:00. Planera din resa så att du har tid att vänta på nästa avgång om det börjar bli fullt ombord. Eller kanske hinna med en promenad till en hållplats en bit bort. På Västtrafiks hemsida kan du hitta mer information om vilka som är de populäraste hållplatserna på den linje du tänkt åka med.

Här hittar du information om linjer där det kan vara trångt ombord

Trängsel vid färjelägen
För att det ska bli enklare för dig som resenär att undvika trängsel görs flera åtgärder vid färjelägen i Göteborg och i Bohuslän. Markeringar, kösystem, värdar och tydlig information är några av åtgärderna.

Läs mer om hur trängsel vid färjelägen hanteras

Tack för att du bidrar till tryggare resor och glöm inte hålla avstånd till dina medresenärer!

Läs också