Direkt till innehåll

Nattarbeten påverkar trafiken på väg 40

Den 28 augusti startar nattliga beläggningsarbeten som påverkar trafiken på väg 40 österut mellan Landvettermotet och Ryamotet. Trafiken leds om på lokala vägar – räkna med längre restid.

Från den 28 augusti och cirka sex veckor framåt pågår beläggningsarbeten på väg 40 österut mellan Landvettermotet och Ryamotet, samt på vissa av- och påfarter. Arbetet utförs etappvis och sker nattetid mellan klockan 22.00 och 05.30. Då leds trafiken om på lokala vägar – följ skyltning på plats.

Längre restider

Eftersom hastigheten är lägre på omledningsvägarna får du räkna med längre restider. Tänk på det när du planerar din resa, särskilt om du har en tid att passa till exempel på Landvetter flygplats.

Under dagtid gäller också sänkt hastighet på de delar av väg 40 där beläggningsarbetet inte är klart. Kör försiktigt då det kan finnas risk för stenskott.

Fler sträckor påverkas

Mellan augusti och oktober pågår periodvis även arbeten med bergsskärning längs väg 40, från Delsjömotet och vidare österut mot Härryda. Dessa arbeten sker på vardagar mellan klockan 20.00 och 05.00. Ett körfält stängs förbi arbetsområdet och hastigheten sänks till 30 kilometer i timmen.

Läs också