Direkt till innehåll

Inställda tågresor ersätts med buss

Under helgen den 25-28 oktober ersätts flera tågresor med buss till och från Göteborg. Räkna med längre restider.

Helgen den 25-28 oktober utförs järnvägsarbeten vid Olskroken planskildhet som påverkar tågtrafiken på olika sträckor till och från Göteborg. Mellan den 25 och 28 oktober ersätts flera tågresor med buss, på hela eller delar av sträckan. Vissa avgångar hänvisas till övrig ordinarie kollektivtrafik.
Räkna därför med längre restid än normalt.

Det är viktigt att du tar reda på vad som gäller för din resa i förväg, antingen i appen Västtrafik To Go eller genom att kontakta ditt tågbolag.

Tänk också på att cyklar inte får tas med ombord på ersättningstrafiken.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Stenungsund/Uddevall-Strömstad

Från den 25 oktober kl 22.05 till den 28 oktober kl 04.30 är all tågtrafik inställd mellan Göteborg och Stenungsund. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik, som förstärks med extra avgångar, eller ersättningsbuss. Sedan tidigare ersätts tågtrafiken av buss mellan Stenungsund och Uddevalla på grund av ett banarbete.

Tänk på att även de tåg som körs till och från Uddevalla/Strömstad via Trollhättan påverkas denna helg, då resande på sträckan Gamlestaden-Göteborg hänvisas till ordinarie spårvagnstrafik.

Göteborg-Gamlestaden-Trollhättan

Från den 25 oktober klockan 22.00 till den 28 oktober klockan 04.30 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Gamlestaden. Resenärer hänvisas till spårvagnstrafik mellan Drottningtorget och Gamlestaden där byte sker till tåg. Resenärer mellan Göteborg och Karlstad/Oslo hänvisas till ersättningsbuss på delar av sträckan.

Göteborg-Alingsås/Herrljunga

Från den 24 oktober klockan 05.00 till den 28 oktober klockan 05.00 är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Alingsås. Resenärer hänvisas till ordinarie busstrafik eller ersättningsbuss.

Läs också