Direkt till innehåll

Körfält stängs på Älvsborgsbron

Fortsatt arbete på Älvsborgsbron leder om trafiken den 23-28 oktober. Helgen den 25-28 oktober påverkas trafiken dygnet runt. Räkna med längre restid.

Arbetet med att reparera den fogskada som upptäcktes på Älvsborgsbron vid en rutinbesiktning förra sommaren fortsätter. Närmast sker broarbete den 23-28 oktober, under helgen den 25-28 oktober påverkas trafiken dygnet runt.

Du som kör här får räkna med längre restid och risk för köer – särskilt under helgen.

Detta gäller:

Den 23-25 oktober dubbelriktas trafiken klockan 20.00 och 05.00 på brons västra sida närmast havet, med ett körfält i varje riktning.

Helgen den 25 oktober klockan 20.00 till den 28 oktober klockan 05.00 påverkas trafiken dygnet. Trafiken över bron dubbelriktas på brons västra sida närmast havet, med ett körfält i varje riktning.

Under pågående arbete stängs påfarten från E45 Oscarsleden mot Älvsborgsbron i Rödastensmotet. Detta innebär att trafik på E45 från centrum mot Hisingen får vända i Gnistängsmotet för vidare resa över Älvsborgsbron. Räkna därför med omledning och längre restid. Följ orange skyltning på plats.

Gång- och cykel påverkas

Även gång- och cykeltrafiken dubbelriktas och får samsas på den västra gång- och cykelbanan. Tänk på att visa varandra hänsyn och ta det försiktigt.

Nattarbete kan komma att utföras på Älvsborgsbron under vecka 44, 28 oktober -3 november. Vi återkommer med mer information.

 

 

 

Läs också