Direkt till innehåll

Allén öppnar upp vid Järntorget

Från måndagen den 6 september kan bilister åter svänga in i Allén österut vid Järntorget. Dock blir det fortsatt trafikpåverkan i området.

Sedan i somras pågår ledningsarbeten vid Järntorget för bygget av Masthuggskajen. Arbetena utförs etappvis med olika trafikpåverkan i området.

Måndagen den 6 september inleds en ny etapp, vilket i huvudsak innebär att man åter öppnar upp Allén österut vid Järntorget. Därmed slipper bilister från Järnvågsgatan/Linnégatan omvägen via Emigrantvägen och Heurlins Plats.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att Allén österut vid Järntorget öppnar upp.

Det kommer dock fortsatt att förekomma vissa begränsningar i antal körfält i området kring Järntorget, som påverkar både kollektivtrafik och fordonstrafik. Räkna därför med köer och längre restid. Håll koll på eventuella förseningar i kollektivtrafiken via appen Västtrafik To Go. Som bilist är det bra om du endast kör här om du måste.

När det gäller gångtrafiken förblir vissa av övergångställena stängda och gående hänvisas till övergångsställen strax intill. Cykelbanan i Allén fortsätter att vara öppen, men är något förskjuten i sidled.

Denna etapp väntas pågår i cirka tre veckor.

Göteborgs Stads info om Masthuggskajen.

Läs också