Direkt till innehåll

Ändrat slutdatum för Tingstadstunnelns renovering

Slutdatum för renoveringen av Tingstadstunneln skjuts fram till maj nästa år. Orsaken är att arbeten tillkommit eftersom tunneln var i sämre skick än förväntat.

Renoveringen av Tingstadstunneln startade i april 2022 och den ursprungliga tidsplanen var att arbetet skulle bli färdigt hösten 2023. Men enligt Trafikverket stod det klart tidigt i processen att delar av tunneln var i sämre skick än förväntat och därför har arbeten tillkommit efterhand.

– Den kunskap vi nu har fått om tunnelns skick och reparationsbehov samt den tid det tog att slutföra arbetet i första röret gör att vi behöver justera tiden även för det andra röret, säger projektledare Stefan Frisk i ett pressmeddelande.

För att vara i fas och lösa de tekniska utmaningarna har arbetet pågått dygnet runt, men den bufferttid som fanns med i tidsplanen har gått åt. Därför har slutdatum flyttats fram till den 6 maj 2024.

– Det är varken ekonomiskt eller säkerhetsmässigt försvarbart att skynda på processen när vi nu vet mer om tunnelns skick. Projektets mål är att tunneln ska hålla i 50 år till och då är det viktigt att allt blir åtgärdat, säger Stefan Frisk.

Trafikmässigt innebär inte detta några förändringar, utan trafiken fortsätter att flyta på som i dagsläget.

– Trafiken har flutit på bra sedan starten och vi tror att det kommer att fortsätta så.

Läs också