Direkt till innehåll

Arbetet i Kungsstensmotet går in i en ny fas

Den 20 mars går renoveringen av Kungsstensmotet in i nästa etapp, vilket innebär att bron över Västerleden stängs för fordonstrafik. Räkna med längre restider.

Renoveringen av Kungsstensmotet längs Västerleden är i full gång och pågår i olika etapper fram till december i år. Det är framförallt fordonstrafiken som påverkas av arbetet.

Långa omledningar

Den 20 mars går renoveringen in i en ny fas, vilket innebär att bron över Västerleden i Kungsstensmotet stängs för fordonstrafik. Trafiken leds om via Gnistängsmotet och Högsbohöjdsmotet, se karta. Räkna med längre restid, då det blir en omväg.

Samtidigt öppnas Långedragsvägen upp, som har varit avstängd för fordonstrafik sedan den 22 februari.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att bron över Västerleden i Kungsstensmotet stängs för biltrafik och omledningsvägarna via Gnistängsmotet och Högsbohöjdsmotet

 

Busstrafiken kommer fram

Busslinjerna som trafikerar bron i Kungsstensmotet leds förbi arbetet växelvis med trafiksignal. Sök din resa i appen Västtrafik To Go för att se eventuella ändringar eller förseningar.

Gång- och cykeltrafiken kommer fram under hela perioden.

Renoveringen – och även avstängningen av bron – pågår fram till december i år. Under några veckor i sommar planeras också avfarten från Västerleden norrifrån till Kungsstensmotet att stängas. Vi återkommer med mer information om detta när det närmar sig.

Läs också