Direkt till innehåll

Arbetet på Tjörnbron återupptas

Nu fortsätter underhållsarbetet på Tjörnbron. Från den 29 augusti stängs ett körfält dygnet runt och lite längre fram stängs bron helt vissa vardagsnätter.

I våras startade underhållsarbetet på Tjörnbron, som består av att så kallade snedkablar ska bytas ut. Arbetet tog en paus under sommaren men återupptas inom kort.

Måndagen den 29 augusti startar förberedande arbeten på bron, vilket betyder att ett körfält stängs dygnet runt och hastigheten sänks till 50 kilometer i timmen. Detta gäller under hela arbetsperioden.

Klicka på kartan för större bild: 

Karta som visar var Tjörnbron ligger

Källa: Openstreetmap

 

Helavstängt vissa vardagsnätter

Arbetet med att byta ut kablarna sker nattetid och sätter igång under vecka 38. Från och med då stängs bron helt under vissa vardagsnätter mellan klockan 23.00 och 04.30 och trafiken hänvisas till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160. Detta innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid. Undantaget gäller räddningstjänsten som kommer att kunna ta sig fram över bron vid behov.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte av arbetet utan kan ta sig förbi arbetsområdet.

Info i Trafiken.nu-appen

Arbetet är väderberoende och därför är det oklart när de nattliga helavstängningarna sker. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning – på så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Hela underhållsarbetet väntas bli klart till årsskiftet 2022/2023.

Trafikverkets information om arbetet på Tjörnbron.

Läs också