Direkt till innehåll

Återbäringen för enkelbiljetter blir kvar

Nu står det klart att Västtrafik behåller återbäringen för enkelbiljetter i appen To Go, trots tidigare beslut att ta bort den. Samtidigt införs en ny sommarbiljett.

I höstas beslutade Västtrafik att ta bort återbäringen på sina enkelbiljetter i appen Västtrafik To Go och istället skulle resenärerna kunna köpa en ny flexbiljett. Västtrafik valde dock att skjuta på lanseringen av flexbiljetten på grund av nya resmönster och behov hos resenärerna och återbäringen blev kvar tills vidare.

Återbäringen behålls

Nu står det klart att Västtrafik behåller återbäringen på enkelbiljetter i To Go, trots det tidigare beslutet.

– Det är viktigt att våra biljetter och erbjudanden är anpassade efter våra resenärers behov. Efter att ha analyserat de nya resmönster vi sett under hösten står det nu klart att återbäringen ska finnas kvar för de resenärer som reser med enkelbiljetter i vår app Västtrafik To Go, säger Peter Hermansson (m), styrelseordförande, Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Detta innebär att den som köper fyra enkelbiljetter under en vecka fortsatt kommer få 20 procents återbäring vid nästa biljettköp.

Ny sommarbiljett

Samtidigt som återbäringen blir kvar har kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland beslutat om en ny sommarbiljett. Det är en månadsbiljett som gäller i hela regionen till samma pris som det normalt sett kostar att resa inom en av regionens tre zoner.

Dessutom fortsätter arbetet med den nya flexbiljetten, som lanseras så snart som möjligt.

Västtrafiks information om de nya biljetterna.

Läs också