Direkt till innehåll

Av- och påfart stängs i Eriksbergsmotet – risk för köer

Den 10 juni-16 juli stängs en av- och påfart från och till Lundbyleden i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas till Bräckemotet. Tänk på det när du planerar din resa då det redan idag är ansträngt i området.

Eriksbergsmotet på Hisingen håller på att byggas om för att öka framkomligheten och säkerheten på Lundbyleden. Redan idag påverkas trafiken i området. Dels är Cronackersbron stängd för bil- och busstrafik mot Lindholmen och trafiken leds om via Nordviksgatan. Dels är delar av Kolhamnsgatan stängd norrut med omledning via Säterigatan. Detta har under våren lett till köer vid Eriksbergsmotet.

Omledning via Bräckemotet

Nu är det dags för nästa etapp av arbetet – den 10 juni till 16 juli stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i första hand till Bräckemotet och man får vara beredd på längre restider – särskilt om man kör i rusningstid.

– Man ska också komma ihåg att det samtidigt pågår arbeten i Lindholmsallén, vilket gör att det är redan är köer och ansträngt i Lindholmsmotet längs Lundbyleden. Därför rekommenderas trafiken att köra via Bräckemotet istället, säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Överväg om du kan undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Om du måste ta bilen får du alltså räkna med att resan tar längre tid än vanligt, så var ute i god tid och ta det försiktigt.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar att en av- och påfart till Lundbyleden stängs i Eriksbergsmotet

Begränsningar på Cronackersbron förlängs

Samtidigt har öppnandet av Cronackersbron skjutits fram. Bron skulle egentligen ha öppnat den 1 juni men på grund av markförhållanden har arbetet förlängts till slutet av juni. Fram tills dess fortsätter trafiken mot Lindholmen att ledas om via Nordviksgatan. Begränsningarna på Kolhamnsgatan gäller fram till den 10 juli.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Trafikverkets information om arbetet vid Eriksbergsmotet

Läs också