Direkt till innehåll

Avstängning i Eriksbergsmotet framskjuten

Kolhamnsgatan norrut i Eriksbergsmotet skulle ha stängts den 4 mars, men har skjutits fram. Nytt datum för stängningen är kvällen den 8 mars. Räkna mer köer och längre restid.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet på Hisingen pågår för fullt och görs för att öka säkerheten och framkomligheten på Lundbyleden. En del av arbetet är att bredda avfarten från Lundbytunneln mot Eriksberg och därför stängs Kolhamnsgatan norrut den 8 mars cirka klockan 23.00.

Avstängningen skulle egentligen ha skett den 4 mars – något som vi redan har rapporterat om – men har alltså skjutits fram till kvällen den 8 mars. Orsaken är att projektet från början trodde att de behövde stänga av vägen vid nedmontering av en mast, men väl på plats kunde arbetet genomföras utan att vägen behövde stängas av.

Risk för köer

Under arbetsperioden, som pågår fram till den 10 juli i år, leds trafiken om via Säterigatan med hjälp av skyltning.

Klicka på kartan för större bild: 

Karta som visar att Kolhamnsgatan norrut vid Eriksbergsmotet stängs och att trafiken leds om via Säterigatan.

 

På grund av avstängningen finns det en risk för köer på omledningsvägarna, men framförallt på avfarten från Lundbytunneln mot Eriksberg i Eriksbergsmotet. Som bilist är det bra om du kan undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Information om eventuella förseningar i busstrafiken finns i appen Västtrafik To Go.

Notera att både avfarten från Lundbytunneln mot Eriksberg och påfarten från Kolhamnsgatan mot Lundbyleden österut i Eriksbergsmotet hålls öppna för trafik.

Fler trafikförändringar

Trafiksituationen vid Eriksbergsmotet blir ännu mer ansträngd från den 4 april då Cronackersbron stängs för fordonstrafik i riktning mot Lindholmen och trafiken leds om via Nordviksgatan. Detta kommer framförallt att påverka trafiken till och från Eriksberg. Denna avstängning gäller fram till den 1 juni år.

Senare i sommar – mellan den 10 juni och 16 juli – stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i första hand till Bräckemotet.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet ska bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Trafikverkets information om arbetena vid Eriksbergsmotet.

Läs också