Direkt till innehåll

Avstängningar i Gnistängstunneln

Den 6-10 juni stängs ena tunnelröret i Gnistängstunneln och trafiken dubbelriktas i det motsatta. Natten den 9 juni stängs tunneln helt. Räkna med längre restider.

Underhållsarbeten ska utföras i Gnistängstunneln från den 6 juni klockan 00.00 till den 10 juni klockan 05.30.

Trafiken dubbelriktas i ett rör

Under den här tiden stängs ett tunnelrör i taget och trafiken dubbelriktas i det motsatta röret. Undantaget gäller den 9 juni mellan klockan 00.00 och 07.00 då tunneln stängs helt. Trafiken hänvisas via Fågelvägen och Torgny Segerstedtsgatan. Följ skyltning på plats och respektera hastigheten.

Räkna med längre restider

På grund av den begränsade framkomligheten genom Gnistängstunneln får du som bilist eller resenär i busstrafiken räkna med längre restider. Ett tips är att hålla koll på köer i Trafiken.nu-appen. Information om eventuella förseningar i busstrafiken hittar du i appen Västtrafik To Go.

Ytterligare tunnelavstängningar nattetid

Förutom ovanstående stängs tunnelrör i Gnistängstunneln, Götatunneln och Gullbergstunneln nattetid under samma vecka.

Gnistängstunnelns ena rör stängs natten den 3-4 juni mellan klockan 20.00 och 05.30. Trafiken dubbelriktas i det motsatta röret. Längs Götaleden stängs Götatunneln och Gullbergstunneln i riktning mot Falutorget natten den 4-5 juni mellan klockan 21.00 och 05.30. Trafiken leds om på lokala gator mellan Järntorget och Falutorget. Följ orange vägvisning.

Läs också