Direkt till innehåll

Avstängningar i Volvomotet och på Hisingsleden

Den 8-16 april påverkas trafiken i Volvomotet och på delar av Hisingsleden i etapper under vardagar. Räkna med köer, särskilt i rusningstid. Orsaken är asfaltering.

På Hisingsleden ska asfalteringsarbeten utföras vid Volvomotet på vardagar mellan den 8 och 16 april. Arbetet sker i etapper, vilket innebär att trafiken i området påverkas på olika sätt beroende på dag och tidpunkt på dygnet. Som bilist kan du ta dig en funderare på om du kan undvika området just dessa dagar.

Begränsningar och omledningar

I stora drag handlar det om att på- och avfarter i Volvomotet stängs och trafiken leds om via Kålseredsmotet och bussgatan som går parallellt med Hisingsleden. Dessutom stängs körfält på Hisingsleden i höjd med Volvomotet i en riktning i taget. Trafiken på Hisingsleden kommer alltså alltid fram men med begränsad framkomlighet.

Notera att dessa avstängningar inte gäller under hela perioden utan tidvis. Följ skyltning på plats. Arbetet är också väderberoende och datumen kan därför komma att ändras.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar Hisingsleden och de nya planskilda trafikplatserna Volvomotet, Kålseredsmotet och Björlandamotet är utmarkerade.

 

Försök att undvika rusningstid

Det viktigaste att ha i åtanke som bilist är att resan kan ta längre tid än vanligt, särskilt i rusningstid. Var därför ute i god tid och håll koll på köer i realtid i Trafiken.nu-appen. Allra bäst är det om du kan undvika rusningstid eller välja andra vägar.

Busstrafiken får nya körvägar i området, men inga hållplatser dras in. Information om eventuella förseningar och förändringar i busstrafiken hittar du i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte av arbetet. För dig som är intresserad planeras den nya gång- och cykelbanan mellan Assar Gabrielssons väg och Björlandavägen öppna i sommar.

Trafikverkets information om arbetena längs Hisingsleden.

Läs också