Direkt till innehåll

Banarbeten påverkar tågtrafiken till och från Göteborg

Under helgen den 29 april-1 maj är delar av tågtrafiken inställd till och från Göteborg. Resenärer hänvisas till ordinarie kollektivtrafik eller ersättningsbuss på hela eller delar av sträckan.

Under helgen den 29 april-1 maj utförs arbeten vid Olskroken planskildhet som gör att delar av tågtrafiken till och från Göteborgs Central påverkas. För dig som resenär innebär det att du hänvisas antingen till ordinarie kollektivtrafik och i vissa fall ersättningsbuss. Räkna därför med längre restider.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information om hur din resa påverkas hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Älvängen-Vänersborg/Göteborg-Karlstad

Från den 28 april klockan 22:35 till tisdag 2 maj klockan 04:00 är tågtrafiken mellan Göteborg och Gamlestaden inställd. Resenärer hänvisas till ordinarie buss- och spårvagnstrafik mellan Centralstationen och Gamlestaden. Sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Göteborg-Lidköping-Mariestad/Göteborg-Skövde-Nässjö

Från den 28 april klockan 22:35 till tisdag 2 maj klockan 04:00 är regiontågen och Kinnekulletågen inställda mellan Göteborg och Alingsås. Resenärer hänvisas till Västtågen Alingsås-Göteborg som kör som vanligt. Samtidigt pågår ett
banarbete mellan Herrljunga och Vårgårda och vissa fjärrtåg tåg leds om.

Göteborg-Uddevalla-Strömstad

Från den 28 april klockan 22:35 till tisdag 2 maj klockan 04:00 är tågtrafiken mellan Göteborg och Stenungsund inställd. Resenärer mellan Göteborg och Stenungsund samt mellan Göteborg och Ytterby hänvisas till ordinarie busstrafik som förstärkts. Notera att även sträckan Stenungsund-Uddevalla är fortsatt avstängd och buss ersätter även där.

Karta över de tågsträckor som banld annat påverkas under arbetet med Olskorken planskildhet.

Vill du veta mer om Olskroken planskildhet hittar du länk till Trafikverkets hemsida nedan:

Trafikverket – Olskroken planskildhet

Här finns mer info om banarbetet på Bohusbanan som påverkar tågtrafiken i ett år framöver:

Buss ersätter tåg på delar av Bohusbanan – Trafik Göteborg : Trafik Göteborg (trafikgoteborg.se)

 

Läs också