Direkt till innehåll

Bergslagsgatan stängs tillfälligt för biltrafik

Den 4 oktober stängs Bergslagsgatan för biltrafik i höjd med Nils Ericsonsgatan. All trafik till och från Nordstans p-hus hänvisas till en ny väg via Operagatan.

På grund av rivningen av Götaälvbron – som sker i etapper – stängs Bergslagsgatan för biltrafik i höjd med Nils Ericsonsgatan. Avstängningen gäller i tre veckor, från måndagen den 4 oktober och fram till och med den 24 oktober.

Detta innebär att all trafik som ska till och från Nordstans p-hus hänvisas till en ny väg via Operagatan (se karta). Alltså – detta blir den enda vägen till och från p-huset under dessa tre veckor som avstängningen gäller.

Busstrafiken kommer att kunna köra in och ut från Nils Ericsonsterminalen och gång- och cykelbanan längs Bergslagsgatan hålls öppen.

Nästa etapp av rivningen av Götaälvbron kommer även den att påverka framkomligheten i Centralenområdet. Vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att Bergslagsgatan stängs i höjd med Nils Ericonsgatan. Dessutom är den nya vägen till Nordstans p-hus via Operagatan utmarkerad.

Läs också