Direkt till innehåll

Dags för studentfirande – så påverkas trafiken

Mellan den 29 maj och 12 juni firar många ungdomar studenten runt om i Göteborg. Detta kommer att påverka trafiken kring skolorna och i vissa centrala delar.

Nu är det åter dags för studentfirande i Göteborg – närmare bestämt mellan den 29 maj och 12 juni. Utspring och firande på lastbilsflak gör att trafiken kring skolor och på centrala gator påverkas. Se detaljer längre ner.

Att färdas på flak eller släp är i vanliga fall inte tillåtet, men vid särskilda tillfällen tillåts det om vissa krav är uppfyllda.

Så påverkas trafiken:

– Den 4 juni stängs Läraregatan vid Landala för bil- och busstrafik. Detta kommer att påverka busslinje 61 mellan klockan 10.00 och 16.00. Sök din resa i appen Västtrafik To Go. Gång- och cykeltrafiken kommer fram.

– Den 4 och 5 juni stängs Levgrensvägen vid Ullevi för bil- och busstrafik. Busstrafiken påverkas genom att linje 753 får ändrad körväg och att hållplats Gårdatorget dras in. På grund av ett spårarbete vid Ullevigatan gäller detta från den 1 juni klockan 04.00 till den 10 juni klockan 04.00. Sök alltid din resa i appen Västtrafik To Go. Gång- och cykeltrafiken kommer fram.

– Den 4, 5, 7 och eventuellt den 11 juni stängs Götaplatsen för all trafik.

Förutom ovanstående kommer det att vara begränsad framkomlighet kring vissa skolor vid utspring. Följ skyltning på plats.

På Transportstyrelsens hemsida kan du läsa mer vad som gäller för studentflak.

Läs också