Direkt till innehåll

Delar av Landvettervägen stängs

Den 5-8 november stängs Landvettervägen mellan Osbäcksvägen och Öjersjövägen. Bil- och kollektivtrafiken leds om på lokala gator.

I våras inleddes arbetet med att göra Landvettervägen (väg 535) mellan Partille och Härryda kommun säkrare och mer framkomlig. Enligt Trafikverket är detta nödvändigt eftersom trafiken längs vägen har ökat de senaste åren, vilket innebär att den nu har mer trafik än den var byggd för.

Arbetet består av flera åtgärder. En av dem är att byta ut tunneln under Landvettervägen mellan Osbäcksvägen och Öjersjövägen, vilket sker helgen den 5-8 november.

Trafiken leds om

Detta innebär att Landvettervägen stängs för trafik på sträckan Osbäcksvägen-Öjersjövägen från fredagen den 5 november klockan 19.00 till måndagen den 8 november klockan 05.00. Bil- och kollektivtrafiken leds om via Öjersjövägen, Kåsjövägen och Osbäcksvägen och omvänt (se karta). Hastighetsbegränsningen i bostadsområdet är 30 kilometer i timmen – planera därför din resa så att du har några minuter tillgodo.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilken sträcka längs Landvettervägen som stängs och aktuell omledningsväg genom Öjersjö.

Samtliga åtgärder längs Landvettervägen väntas bli klara 2025.

Detta ska göras:

  • Ny rondell ska byggas i korsningen Osbäcksvägen-Landvettervägen
  • Två befintliga rondeller – i korsningarna Tingsvägen-Landvettervägen och Nya Öjersjövägen-Landvettervägen – ska byggas om.
  • Ny gång- och cykelbana ska anläggas mellan Nya Öjersjövägen och Gamla Prästvägen.
  • Tunneln under Landvettervägen, mellan Osbäcksvägen och Öjersjövägen, ska bytas ut.
  • En rad åtgärder ska genomföras för att skapa säkra passager för vilda djur.

Trafikverkets information om arbetena längs Landvettervägen.

Läs också