Direkt till innehåll

Delar av rondell på Lindholmen stängs för trafik

Den 13 september till mars 2023 är det begränsad framkomlighet vid rondellen mellan Gamla Ceresgatan och Lindholmsallén. Trafiken mot Lindholmsallén leds om.

Om ett par år ska det gå en ny spårväg mellan Frihamnen och Lindholmen. I juni togs det första spadtaget för bygget som kommer att påverka trafiken i området på olika sätt framöver.

Den 13 september inleds ett arbete vid rondellen mellan Lindholmsallén och Ceresgatan. Det utförs klockan 06.30-16.00 och påverkar samtliga trafikslag fram till slutet av mars 2023.

Trafiken leds om

Det som händer är att delar av Gamla Ceresgatan och Plejadgatan stängs, vilket innebär att biltrafiken mot Lindholmsallén leds om – följ skyltning på plats. Samtidigt får biltrafiken från Polstjärnegatan dela körfält med kollektivtrafiken genom rondellen, så tänk på att det stundtals kan bli trångt och var extra uppmärksam.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar att delar av rondellen mellan Ceresgatan och Lindholmsallén är avstängd

 

Gång- och cykeltrafiken mellan Gamla Ceresgatan och Lindholmsallén leds under den här perioden om till den norra sidan av rondellen.

Under delar av perioden regleras trafiken med hjälp av flaggvakter.

Kopplas ihop med Hisingsbron

Den nya spårvägen ska kopplas ihop med befintliga spår på Hisingsbron och planeras vara färdig vid årsskiftet 2025-2026. Här kan du läsa mer om planerna: Brunnsbo-Linné via Lindholmen

Läs också