Direkt till innehåll

E45 i centrala Göteborg stängs i cirka två veckor

1 / 3

Från fredagskvällen den 11 februari till den 27 februari stängs E45 mellan Lilla Bommen och Stationsmotet. Välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Rivningen av Götaälvbron har pågått ett tag och nu har det blivit dags att riva brodelen över E45 i centrala Göteborg. Av säkerhetsskäl stängs trafiken av på E45 mellan Lilla Bommen och Stationsmotet från fredagen den 11 februari klockan 21.00 till söndagen den 27 februari. Däremot kommer Götatunneln att vara öppen för trafik under hela perioden.

Avstängningen innebär stor trafikpåverkan – välj därför andra vägar runt centrum om du inte ska dit. Om du måste in till stan får du räkna med att det tar längre tid än vanligt.

Trafiken leds om på lokala gator

Under tiden som E45 är avstängd leds trafiken om på lokala gator. Biltrafiken i östergående riktning – från Lilla Bommen mot Stationsmotet – hänvisas via Södra Sjöfarten och biltrafiken i västergående riktning – från Stationsmotet mot Lilla Bommen – leds om via Norra Sjöfarten.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilken sträcka som E45 stängs och att Stadstjänarebron stängs för biltrafik.

 

Välj andra vägar runt stan

Detta kommer att skapa köer på och kring omledningsvägarna – därför är det bra om du kan välja andra vägar runt centrum om du inte ska dit. Om du måste in till stan får du räkna med längre restider – särskilt i rusningstid. Håll dig uppdaterad på det aktuella trafikläget via Trafiken.nu-appen.

Stadstjänarebron stängs för bilar

För att trafiken ska flyta på så bra som möjligt – och på så sätt undvika att köer bildas i Götatunneln – görs vissa åtgärder. Dels stängs Stadstjänarebron – den del av Hisingsbron som står över E45 – för biltrafik, vilket innebär att du varken kan köra från Södra Sjöfarten till Hisingsbron eller från Hisingsbron till Södra Sjöfarten (se karta). Dels stängs högersvängen från Kämpegatan till Norra Sjöfarten och påfarten från Falutorgsmotet till E45 västerut. Trafiken hänvisas istället till Gullbergs Strandgata.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att Stadstjänarebron stängs för bilar och omledningsvägen.

 

Dessutom stängs påfarten från Järntorgsmotet till Götatunneln och antalet körfält på Oscarsleden begränsas från två till ett strax före tunnelmynningen.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att påfarten från Järntorget till Götatunneln stängs och att ett körfält stängs på Oscarsleden strax före Götatunnelns mynning.

 

Som sagt – försök att välja andra vägar runt stan den 11-27 februari. Annars får du räkna med längre restider.

Göteborgs Stads info om avstängningen av E45.

Läs också