Direkt till innehåll

E45 i centrala Göteborg stängs under två helger

Helgerna den 30 januari-1 februari och 6-8 februari stängs E45 mellan Järntorget och Falutorget. Räkna med längre restider!

Avstängningen av E45 i centrala Göteborg mellan Järntorget och Falutorget pågår från lördagen den 30 januari klockan 09.00 till måndagen den 1 februari klockan 05.00. Samma tider gäller för helgen den 6-8 februari.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att E45 stängs mellan Järntorget och Falutorget.

 

Trafiken leds om

Under dessa tidsperioder leds biltrafiken på E45 om på lokala gator enligt följande:

– Trafiken på E45 österut i riktning från Järntorget mot Falutorget hänvisas via Emigrantvägen, Operagatan och Gullbergsvassgatan. Värt att notera är att trafiken mot E45 Karlstad och E6 Oslo får vända i Olskroksmotet, se karta nedan.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar omledningsvägen från Järntorget mot Falutorget.

 

– Trafiken på E45 västerut i riktning från Falutorget mot Järntorget leds om via Gullbergs Strandgata, Operagatan och Emigrantvägen. Se karta nedan.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar omledningsvägen från Falutorget mot Järntorget.

 

Risk för köer

Detta innebär en omväg för bilisterna och en ökad trafikmängd på de aktuella omledningsvägarna. Därmed finns det en risk för köer på dessa vägar med längre restid som följd – främst under dagtid då trafikflödet är som störst.

Utifrån detta kan det vara bra att fundera på om du kan välja andra vägar runt stan. Om du måste in till centrum så får du räkna med att det tar längre tid än vanligt. Håll dig uppdaterad på det aktuella trafikläget via Trafiken.nu-appen.

Ändrade körvägar för bussar

När det gäller kollektivtrafiken så leds ett antal busslinjer om mellan Tingstadstunneln och Nils Ericsonsterminalen, men de missar inga hållplatser. Dessa linjer kan dock drabbas av förseningar om det skulle uppstå köer på omledningsvägarna.

Orsaken till avstängningen är installationstester inför öppnandet av Gullbergstunneln längs E45 Götaleden senare i vår.

Trafikverkets info om Gullbergstunneln.

Läs också