Direkt till innehåll

E6 vid Stenungsund öppnar den 5 juli

Morgonen den 5 juli öppnar E6 vid Stenungsund för trafik igen. I samband med det öppnar även alla av- och påfarter som påverkats av skredet.

E6 vid Stenungsund är nu färdigbyggd och morgonen den 5 juli öppnar vägen för trafik igen – det meddelar Trafikverket i ett pressmeddelande.

Vägen förstördes i samband med ett skred i september förra året och sedan dess har trafiken letts om via E45 och väg 44. När återuppbyggnaden av E6 nu är klar öppnar även de av- och påfarter som påverkats av skredet. Undantaget gäller den kommunala vägen, Ucklumsvägen, som fortsatt kommer vara avstängd för trafik.

Helavstängning natten innan öppning

Men innan trafiken kan släppas på behöver E6 stängas helt mellan Stora Högamotet och Stenungsundsmotet. Detta sker från den 4 juli klockan 19.00 till den 5 juli klockan 06.00. Under tiden hänvisas trafiken till väg 170, 770 och 160 och trafikanter bör räkna med att det kan uppstå köer.

–Vi rekommenderar trafikanter att om möjligt undvika att ge sig ut och köra på vägarna under avstängningen, säger Anneli Amft, avdelningschef underhåll väst på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Klicka på kartan för större bild.

karta som visar omledning av trafik mellan stora högamotet och stenungsundsmotet

När vägen öppnar den 5 juli har den samma kapacitet för trafik som innan skredet inträffade.

Trafikverket – E6 öppnar för trafik den 5 juli

Läs också