Direkt till innehåll

Fler avstängningar vid Eriksbergsmotet

Kolhamnsgatan norrut är redan stängd och från kvällen den 5 april stängs även Cronackersbron mot Lindholmen i Eriksbergsmotet. Räkna med köer och längre restid.

Eriksbergsmotet på Hisingen håller på att byggas om för att öka säkerheten och framkomligheten på Lundbyleden. Detta innebär att trafiken i området påverkas på olika sätt i perioder. Senast i raden av trafikförändringar skedde i början av mars då Kolhamnsgatan stängdes norrut och trafiken leds sedan dess om via Säterigatan. Detta gäller till den 10 juli i år.

Cronackersbron stängs mot Lindholmen

Den 5 april, runt klockan 20.00, är det dags för nästa avstängning vid Eriksbergsmotet. Då stängs Cronackersbron för fordonstrafik i riktning mot Lindholmen och trafiken leds om via Nordviksgatan, se karta.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte utan kommer fram förbi arbetsområdet.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att Cronackersbron mot Lindholmen stängs och trafiken leds om via Nordviksgatan.

 

Detta kommer framförallt att påverka trafiken till och från Eriksberg, men eftersom Kolhamnsgatan norrut är stängd samtidigt berörs fler trafikanter än så och trafiksituationen blir än mer ansträngd. Samtidigt pågår även arbeten i Lindholmsallén som begränsar framkomligheten i området runt Lindholmen.

Köer och längre restider

Avstängningarna kan leda till köer i området och därför är det bra om du kan undvika rusningstid, välja andra vägar eller andra färdsätt. Om du måste ta bilen får du räkna med längre restider, så var ute i god tid och planera din resa väl. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt ser du var köerna är just nu.

Avstängningen gäller fram till den 1 juni år. Notera att bron hålls öppen i andra riktningen.

Av- och påfart stängs i sommar

Senare i sommar – mellan den 10 juni och 16 juli – stängs avfarten från Lundbyleden österifrån mot Eriksberg och påfarten från Eriksberg mot Lundbytunneln i Eriksbergsmotet. Trafiken hänvisas i första hand till Bräckemotet. Vi återkommer med mer information om denna trafikhändelse när det närmar sig.

Ombyggnationen av Eriksbergsmotet väntas bli klar i höst. Då öppnas en ny anslutning till Inlandsgatan vilket kommer att förbättra framkomligheten i området.

Trafikverkets information om arbetena vid Eriksbergsmotet.

Läs också