Direkt till innehåll

Fler spårvagnar i trafik

Efter en längre tid av spårvagnsbrist är nu hälften av de inköpta vagnarna av modell M33 i trafik. Därmed får fler resenärer plats ombord.

I slutet av oktober förra året fick de äldsta spårvagnarna, M28, tas ur trafik för gott på grund av problem med rost. Detta innebar att det blev brist på spårvagnar i staden.

Fler får plats ombord

Nu meddelar dock Västtrafik att kapaciteten i spårvagnstrafiken ökar. Hälften av de totalt inköpta spårvagnarna av modell M33 är i trafik och resterande hälft rullas successivt ut fram till maj nästa år.

Därmed får fler och fler resenärer plats ombord, vilket är i en tid då resandet i spårvagnstrafiken ökar. Sedan i september förra året har resandet ökat med 36 procent.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda resenärerna den spårvagnstrafik de behöver. Vi har jobbat hårt med att säkra upp kapaciteten och antalet spårvagnar kommer fortsätta öka successivt under hösten, säger Niclas Olsson, affärschef på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Hållplatser byggs ut

Samtidigt har Västtrafik påbörjat arbetet med att bygga ut hållplatser för att kunna ta emot den nya och längre spårvagnsmodellen M34. Planen är att hållplatserna ska vara färdiga och utbyggda till det första kvartalet 2024 då den första av totalt 60 M34: or anländer till Göteborg.

Västtrafiks pressmeddelande om kapaciteten i spårvagnstrafiken.

Läs också