Direkt till innehåll

Flera förändringar vid tidtabellsskiftet

Från den 10 december gäller nya tidtabeller i kollektivtrafiken och då införs till exempel fler turer i tågtrafiken.

Nu är det återigen dags för tidtabellsskifte i kollektivtrafiken. De nya tidtabellerna börjar gälla från och med söndagen den 10 december i hela regionen och då sker flera förändringar.

Åter busstrafik via påfart i Ånäsmotet

Vid Ånäsmotet har påfarten mot E20 Stockholm varit stängd en längre tid på grund av arbeten med bullerskydd och bussarna har fått ta en annan väg. Men i samband med tidtabellsskiftet börjar bussarna återigen att trafikera påfarten. Länk till artikel om detta hittar du längst ner.

Samtidigt öppnar också den nya spårvagnshållplatsen vid Masthuggstorget, som är en del av projekt Masthuggskajen. Den nya hållplatsen ligger i höjd med torget och är både längre och bredare för att kunna ta hand om fler resenärer.

Fler turer i tågtrafiken

Förutom detta genomförs satsningar i tågtrafiken på flera håll i regionen. Bland annat fördubblar VY antalet tågavgångar mellan Göteborg och Oslo, vilket innebär fler avgångar mellan Göteborg, Trollhättan och Ed. Turerna med Västtåg mellan Varberg och Göteborg blir fler och SJ utökar sin tågtrafik mellan Skövde och Göteborg.

Fler tågsträckor som får fler turer:

Uddevalla – Herrljunga

Borås – Herrljunga

Varberg – Borås

Göteborg – Åmål/Säffle

Göteborg – Vänersborg

Ytterligare en nyhet är att du som resenär från den 10 december kan resa med Västtrafiks enkelbiljett på SJ:s regionaltåg på sträckan Töreboda- Skövde- Göteborg och på VY:s tåg mellan Ed, Trollhättan och Göteborg. Precis som tidigare kan du även åka med Västtrafiks periodbiljett.

– Vi satsar stort på mer tågtrafik i vår växande region för att locka ännu fler till att ta tåget. Biljettsamarbetena med SJ och Vy innebär fler resmöjligheter för många av våra resenärer, vilket vi ser väldigt positivt på, säger Pontus Gunnäs, affärschef för tåg på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Nu öppnar påfarten mot E20 i Ånäsmotet.

Västtrafiks pressmeddelande om tidtabellsskiftet.

Läs också