Direkt till innehåll

Flera spårvagnslinjer kör åter hela sträckan

Från den 12 februari kör spårvagnslinjerna 2, 6 och 10 återigen hela vägen till sina ändhållplatser. Samtidigt minskas antalet turer på fyra linjer.

Sedan augusti 2023 har linjerna 2, 6 och 10 haft förkortade körvägar på grund av förarbrist. Nu kommer linjerna återigen att köra sin vanliga linjesträckning, vilket innebär att de ordinarie ändhållplatserna tas tillbaka.

Förändringen innebär att:

  • Linje 2 åter börjar köra till Mölndals innerstad
  • Linje 6 åter börjar köra till Aprilgatan samt Varmfrontsgatan
  • Linje 10 åter börja köra till Väderilsgatan

– Vi har sett att lösningen med förkortad körväg inte har fungerat helt bra för våra resenärer. Det har ofta blivit trångt ombord på andra linjer som kör hela vägen. Den här lösningen tror vi blir mycket bättre för resenärerna, säger Niclas Olsson, affärschef för spårvagn på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Samtidigt som linjerna åter börjar köra hela sin linjesträckning kommer spårvagnslinjerna 1, 2, 3 och 10 att få ett minskat antal turer måndag till torsdag. Detta beror på fortsatt förarbrist. Det gör också att Linje 13 är fortsatt helt indragen förutom de tidiga morgonturerna som går från Saltholmen till Centralstationen via Sahlgrenska.

Det nya upplägget i kollektivtrafiken gäller fram till tidtabellsskiftet i juni.

– Vi har tyvärr fortsatta problem med förarbrist och det får påverkan på vår trafik och för de som reser med oss. Nu gör vi ett nytt upplägg för att hantera det men vi ser samtidigt en ljusning i personalsituationen. Vi hoppas kunna ha ett bättre läge framåt sommaren eller hösten, säger Niclas Olsson, i ett pressmeddelande.

Om du vill veta mer om förändringen den 12 februari så söker du din resa på Västtrafiks hemsida eller i appen Västtrafik To Go.

Läs också