Direkt till innehåll

Flera tågsträckor ställs in

I helgen 11-12 september ersätts delar av tågresan till och från Göteborg med buss när arbeten utförs vid Olskroken planskildhet.

Arbeten vid Olskroken planskildhet i helgen den 11-12 september gör att ingen tågtrafik kan passera under ett dygn. Flera tågresor till och från Göteborgs Central kommer därför att ersättas med buss eller ordinarie kollektivtrafik.

Tågtrafiken påverkas dessa tider: från 11 september klockan 06.00 till 12 september klockan 06.00.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Här är ett urval av sträckor som berörs:

Göteborg-Ytterby-Uddevalla/Strömstad

All tågtrafik på sträckan Göteborg-Ytterby ställs in. För dig som tågresenär innebär det att buss ersätter tågresan på sträckan Göteborg-Ytterby och omvänt. Var uppmärksam på att ersättningsbuss går från Nils Ericsonsterminalen enligt tillfällig tidtabell. Räkna med längre restider.

Göteborg-Älvängen/Vänersborg

All tågtrafik på sträckan Göteborg-Gamlestaden ställs in och alla tåg vänder i Gamlestaden. Tågresenärer hänvisas till buss- eller spårvagnstrafiken mellan Centralstationen och Gamlestaden. Räkna med längre restider.

Göteborg-Skövde-Stockholm

Tågtrafiken mellan Göteborg och Alingsås ersätts med buss på hela eller delar av sträckan. Se respektive avgång.
Vissa inställda tågavgångar Göteborg-Alingsås ersätts med buss Göteborg-Partille för att sedan resa vidare med pendeltågen Partille-Alingsås. Ersättningsbussar går enlig tillfällig tabell från Åkareplatsen. För mer information om din resa kontakta ditt tågbolag.

Du kan läsa mer om det pågående arbetet kring Olskrokens planskildhet här.

 

Läs också