Direkt till innehåll

Tips för en smidig resa i påsktrafiken

Ska du ut och resa under påskhelgen? Då är du inte ensam. Här är Trafik Göteborgs tips inför en av årets trafiktätaste helger.

Påsken är en av årets största trafikhelger. Med mycket trafik på vägarna är det extra viktigt att hålla avstånd och anpassa hastigheten efter de omständigheter som råder där du kör. I år är det dessutom en del förändringar i tågtrafiken som påverkar resenärer till och från Göteborg.

Planera din resa

Skärtorsdagen och Annandag påsk är de dagar då trafiken brukar vara som mest intensiv. Ta höjd för att din resa kan ta längre tid än vanligt, så slipper du stressa om du fastnar i köer.

Innan du ger dig av kan du se över om det går att välja säkrare vägar med mitträcken och trafikkameror. Hos Trafikverket hittar du olika kartor som du kan använda när du planerar din resa. Du kan också använda Trafikverkets information eller Trafiken.nu-appen för att se om det pågår några vägarbeten eller andra störningar på din resväg.

Länk till Trafikverkets karta över vägar med tät trafik under påskhelgen

Pausa och ladda batterierna

Både föraren och bilen kan behöva påfyllning under en längre resa. Kör du elbil? Se till att kolla upp i förväg var det finns laddstationer på vägen och varför inte passa på att ta en fikapaus när bilen laddas.

Dubbdäcken får sitta kvar fram till den 15 april (om det är vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid), men har du redan hunnit byta till sommardäck kan det vara smart att kolla väderprognosen så att du inte riskerar att överraskas av snö eller halka.

Buss ersätter tåg

För den som ska resa kollektivt påminner vi om att kollektivtrafiken kör enligt särskild helgtidtabell den 7-10 april. Under påskhelgen, den 6-10 april, pågår även spårarbeten som gör att många tågresor till och från Göteborg ersätts med buss på hela eller delar av sträckan. Det kan vara bra att kolla upp hållplatsläge i förväg så att du slipper jäkta i sista minuten.

Länk till nyhet om tågtrafiken i påsk

Och till sist – ska du hämta eller lämna någon vid Centralstationen så se till att vara ute i god tid. Den smidigaste vägen till korttidsparkeringen är att köra via E45 och Stationsmotet men på grund av arbeten i området släpps trafiken på Kruthusgatan fram växelvis och det kan uppstå köer.

Kör försiktigt och glad påsk, önskar Trafik Göteborg!

Läs också