Direkt till innehåll

Glöm inte: lånecyklar går att använda året runt

Vill du cykla på vintern men har ingen egen cykel? Kom då ihåg att Styr och Ställ-cyklarna finns tillgängliga året om. Nu kan du även köpa ett årskort för rabatterat pris.

I Styr och Ställ-systemet i Göteborg finns det idag 1 750 lånecyklar i Mölndal och Göteborg. Ett antal av dem har plockats in för vinterförvaring, men de flesta finns tillgängliga året runt. Därför kan du bli en vintercyklist, även om du inte har en egen cykel.

– Det är ganska nära till allt i Göteborg och med Styr och Ställ behöver du inte äga din egen cykel, utan du kan cykla på ett flexibelt sätt, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på trafikkontoret, Göteborgs Stad, till Vårt Göteborg.

Fler cykelstationer

Styr och Ställ lanserades 2010 och har sedan dess expanderat. Till exempel öppnade i våras tre stationer i Backa och nu finns lånecyklarna även vid Frölunda torg.

– Det har bara funnits en sommarstation där tidigare, men efter att ha sett önskemål är det nu en permanent station, säger Emma Edvardsson.

Cyklarna används flitigt

Lånecyklarna används flitigt trots årstiden – i november gjordes drygt 50 000 resor. Är du intresserad? Fram till den 31 december kan du köpa ett årskort till rabatterat pris i Nextbike-appen. Ordinarie pris är 300 kronor, men nu säljs de för 225 kronor.

Läs också