Direkt till innehåll

Glöm inte: Södra Sjöfarten är avstängd

Tänk på att delar av Södra Sjöfarten är avstängd och trafiken går dubbelriktad på Norra Sjöfarten. Räkna med köer, så undvik rusningstid och åk gärna kollektivt.

Måndagen den 13 mars stängdes Södra Sjöfarten mellan Operan och Hisingsbron på grund av förberedande arbeten för stadsutveckling. Detta innebär att trafiken går dubbelriktad på Norra Sjöfarten med ett körfält öppet i varje riktning.

Dessutom är av- och påfarten från och till Götatunneln vid Lilla Bommen-motet avstängd och E45-trafiken leds om till Stationsmotet.

Klicka på kartorna för större bild:

Karta som visar att delar av Södra Sjöfarten stängs och att trafiken dubbelriktas på Norra Sjöfarten.

 

Kart som visar att av- och påfarten från och till Götatunneln stängs.

 

Köer i Centralenområdet

I och med avstängningen får du räkna med längre restider, särskilt i rusningstid. För att underlätta trafiksituationen i området är det bra om du som kommer från Hisingen och ska ner i Götatunneln väljer en annan älvförbindelse än Hisingsbron. Det är även bra om du som inte ska till området väljer andra vägar runt stan. Allt för att skapa plats för de som måste dit och för att du ska slippa köer.

För dig som ska till området så kan du fundera på om du kan ändra dina resvanor. Kanske kan du åka kollektivt, gå eller cykla istället för att ta bilen? Om du måste ta bilen så bör du undvika rusningstid och vara ute i god tid. Som vanligt håller du koll på köerna i Trafiken.nu-appen.

Notera också att biltrafiken på Gullbergs Strandgata mot Lilla Bommen leds om via Vikingsgatan och Norra Sjöfarten den 17-31 mars, vilket kan göra det ännu mer ansträngt i området.

Artikel: Trafiken från Gullbergs Strandgata leds om

Håll koll i To Go-appen

När det gäller busstrafiken så kan den drabbas av förseningar på grund av köer i området. Du håller koll på eventuella förseningar och ändringar i appen Västtrafik To Go.

Gång- och cykeltrafiken påverkas inte utan kommer fram.

Avstängningen av Södra Sjöfarten beräknas pågå i åtminstone 1,5 år.

Göteborgs Stads information om Centralenområdet.

Läs också