Direkt till innehåll

Gnistängstunnelns ena rör stängs under flera helger

Först ut är helgen den 3-5 juni och då är endast ett körfält öppet i varje riktning genom Gnistängstunneln. Räkna med köer, så kör gärna på andra tider än klockan 12-15.

Under flera helger ska installationsarbeten utföras i Gnistängstunneln, vilket innebär att ett tunnelrör stängs i taget och trafiken dubbelriktas i det motsatta röret med ett körfält öppet i varje riktning.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar var Gnistängstunneln ligger i förhållande till Älvsborgsbron, Oscarsleden och Högsboleden.

 

Räkna med längre restider

Arbetet inleds helgen den 3-5 juni och fortsätter sedan den 11-12 juni, 18-19 juni och 2-3 juli. Med reservation för att den sista helgen kanske inte behövs.

Helgen den 3-5 juni påverkas trafiken från fredagen klockan 20.00 till söndagen klockan 24.00. Undantaget gäller den första natten, då tunneln stängs helt från den 3 juni klockan 23.00 till den 4 juni klockan 05.00. Trafiken leds då om via Fågelvägen och Torgny Segerstedtsgatan, förutom du som kör farligt gods som leds om via Norrleden.

Under de resterande helgerna påverkas trafiken från lördagen klockan 07.00 till söndagen klockan 24.00

Den begränsade framkomligheten genom Gnistängstunneln kommer att leda till längre restider, speciellt mellan klockan 12 och 15. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Det allra bästa är om du kan undvika rusningstimmarna och välja andra färdsätt.

Flera arbeten sker parallellt

Samtidigt pågår renoveringen av Tingstadstunneln, vilket påverkar hela Göteborgs trafiksystem. Planen var från början att arbetena i Gnistängstunneln skulle ha varit klara före Tingstadstunnelns renovering, men på grund av försenade materialleveranser fick arbetet skjutas fram.

Tänk också på att du kan få det extra svårt att ta dig fram i Göteborgstrafiken under helgen den 17-19 juni. Dels stängs delar av ”Allén” mot Järntorget, dels pågår Westpride med många människor i rörelse i centrala stan.

Läs också