Direkt till innehåll

Gör dig redo för midsommartrafiken

Snart är det midsommar! I år väntas köerna på E6 i Bohuslän bli längre än vanligt – särskilt på torsdagen. Trafik Göteborg ger dig tipsen för en smidigare resa.

Midsommarhelgen är en av de storhelger vi reser som mest. Ofta på mindre vägar och med fler byten i kollektivtrafiken. Många väljer att resa ut till kusten för att fira midsommar. Trafiken till och från Göteborg brukar öka som mest under torsdagen och söndagen.

Undvik gärna att resa på torsdagen

Enligt Trafikverket väntas torsdagen den 20 juni bli en stor resdag, redan från tidigt på dagen. Särskilt trångt på vägarna väntas det bli kring Stenungsund då E6 ännu inte öppnat för trafik. Kan du undvika att köra den dagen? Trafikanter rekommenderas att i första hand välja E45 istället, som är den utpekade omledningsvägen medan E6 är avstängd. Vid midsommar väntas trafiken inte öka lika mycket där och dessutom är det en större och säkrare väg.

På midsommarafton och midsommardagen brukar trafiken vara lägre än vanliga dagar för att sedan öka igen under söndagen.

Koll på trafikläget innan avfärd

Om du tar bilen till firandet – var ute i god tid och håll koll på var köerna är i Trafiken.nu-appen. Appen ger dig även aktuellt trafikläge i hela Västra Götaland och delar av Halland. Du kan bevaka olika områden och få notiser om händelser på önskade resvägar – dygnet runt.

Längre restider även i kollektivtrafiken

Under midsommarhelgen är det fler som väljer att resa med kollektivtrafiken ut till skärgården eller Bohuslän. Det gör att bussar ofta blir fullsatta och det kan det bli svårare att hinna i tid till olika anslutningar.

Tänk på att midsommarafton den 21 juni trafikeras som en lördag, men inte alltid med nattrafik. Sök därför din resa i appen Västtrafik To Go för att få koll på din resa.

Så, planera din resa. Packa ner en flaska vatten, något att äta och ladda telefonen. Och räkna med att det kan ta längre tid än vanligt under midsommarhelgen.
Trafik Göteborg önskar alla en glad midsommar!

Nedan hittar du länkar till Trafikverkets väginformation och Västtrafiks hemsida om kollektivtrafiken under midsommar.

Trafikverket – Väginformation

Västtrafik – Trafiken under midsommar

Läs också