Direkt till innehåll

Götatunneln öppnar helt den 20 december

Förstärkningsarbetet i Götatunneln – som har förlängts vid flera tillfällen – börjar bli klart. Den 20 december öppnar tunnelns båda rör igen och trafiken återgår till det normala.

Sedan slutet av december förra året har förstärkningsarbetet pågått i Götatunneln inför bygget av Västlänken, som kommer att passera ovanpå Götatunneln på två ställen. Det norra tunnelröret har varit stängt och trafiken har dubbelriktats i det södra röret.

Begränsad kapacitet i cirka ett år

Förstärkningsarbetet i Götatunneln har förlängts vid flera tillfällen. Dels på grund av att Trafikverket inte har fått bedriva nattarbete i tunneln, dels på grund av brister i den senaste gjutningen som har fått göras om. Därför har det varit begränsad kapacitet i tunneln i nästan ett år.

Åter normal trafik

Nu står det dock klart att Götatunnelns båda tunnelrör kan öppna för trafik den 20 december klockan 05.00 och trafiken återgår då till det normala. För att kunna genomföra trafikomläggningen måste Götatunneln stängas helt från fredagen den 17 december klockan 21.00 till måndagen den 20 december klockan 05.00. Under den här tiden leds trafiken om på ytan. Vi återkommer med fler detaljer när det närmar sig.

Arbetet som har gjorts till följd av den felaktiga gjutningen bekostas av entreprenören AGN.

Trafikverkets information om deletapp Kvarnberget, där arbetet i Götatunneln ingår.

Läs också