Direkt till innehåll

Götatunneln stängs helt inför öppnandet

Den 20 december öppnar Götatunneln helt. Dagarna innan är dock tunneln totalavstängd, så räkna med längre restider. Åk gärna kollektivt, gå eller cykla.

I snart ett år har förstärkningsarbetet i Götatunneln pågått inför bygget av Västlänken, som kommer att passera ovanpå Götatunneln på två ställen. Detta har inneburit att det norra tunnelröret har varit stängt och trafiken har dubbelriktats i det södra röret.

Omledning via lokala gator

Måndagen den 20 december öppnar Götatunnelns båda rör igen och trafiken återgår till det normala. Dessförinnan är dock tunneln helt stängd i båda riktningar (gäller även Gullbergstunneln) på grund av arbeten inför öppnandet.

Avstängningen sker från fredagen den 17 december klockan 21.00 och fram till att Götatunneln öppnar på måndagen den 20 december klockan 05.00. Under den här perioden leds trafiken om på lokala gator mellan Stationsmotet och Järntorgsmotet. Följ skyltning på plats.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar vilken sträcka på E45 som är avstängd helgen den 17-19 december.

Längre restider

Detta kommer att skapa köer på E45 i båda riktningar samt på och kring omledningsvägen, vilket i sin tur leder till längre restider. Var därför ute i god tid – detta gäller inte minst dig som behöver lämna eller hämta någon med bil på Centralens korttidsparkering.

Ska du till Nordstans p-hus? Då väljer du antingen Bergslagsgatan eller Operagatan. Från den 6 december kan du även nå parkeringshuset från Åkareplatsen (länk till mer info om detta hittar du längst ner i texten).

Fundera också på om du kan ställa bilen och istället åka kollektivt, gå eller cykla. Eller om du kan göra dina ärenden i centrala stan i början av veckan och vid tidpunkter då det är lite lugnare i trafiken.

För dig som inte har ärende i området kan med fördel välja andra vägar.

Från den 20 december klockan 05.00 är Götatunneln helt öppen och det är åter full kapacitet i tunneln. Detta kommer att förbättra framkomligheten i hela trafiksystemet.

Trafikverkets info om arbetet i Götatunneln.

Artikel: Nu kan Nordstans p-hus nås från Åkareplatsen.

Läs också