Direkt till innehåll

Götatunneln stängs mot Järntorget en sista helg

Helgen den 14-16 oktober stängs Götatunneln återigen mot Järntorget. Detta kommer att skapa köer, så välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Under fyra helger utför Västlänken så kallad cementinjektering i Götatunnelns norra rör för att täta utrymmet mellan berg och det betongvalv som har gjutits i ett tidigare förstärkningsarbete. Detta innebär att Götatunneln – och då även Gullbergstunneln – måste stängas från centrum mot Järntorget.

Omledning på lokala gator

Tre helger är gjorda och nu är det dags för den sista avstängningen, som gäller från fredagen den 14 oktober klockan 21.00 till måndagen den 17 oktober klockan 05.30. Under den här tiden leds fordonstrafiken om från Stationsmotet till Järntorgsmotet via Norra Sjöfarten och Operagatan.

Klicka på kartorna för större bild:

Karta som visar att Götatunneln och Gullbergstunneln stängs mot Järntorget och att trafiken leds om via Norra Sjöfarten och Operagatan.

 

Här syns hela omledningsvägen från Stationsmotet till Järntorgsmotet:

Karta som visar att Götatunneln och Gullbergstunneln stängs mot Järntorget och att trafiken leds om mellan Stationsmotet och Järntorgsmotet. Omledningsvägen är utmarkerad.

 

Räkna med köer

Enligt analyser från de två första helgavstängningarna steg restiden från 2-3 minuter till cirka 15-20 minuter mellan klockan 10 och 15 på sträckan Gullbergsmotet-Järntorgsmotet. Värst var det kring klockan 14-16 – försök därför att undvika dessa tider och välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Tänk på att siffrorna visar de genomsnittliga restiderna och därför kan enskildas resor ta antingen kortare eller längre tid.

Om du har ärende i området så får du vara ute i god tid, särskilt om du ska hämta eller lämna någon vid Göteborgs central eller ta dig ut från Nordstans p-hus. Ett tips är att kolla i Trafiken.nu-appen före avresa – på så sätt kan du se var köerna är just nu och vilken som blir den bästa vägen för dig.

Fundera också på om du kan åka kollektivt, gå eller cykla. Sök alltid din resa i kollektivtrafiken i To Go-appen.

Västlänken kommer att behöva utföra motsvarande cementinjektering i det andra tunnelröret med påverkan på trafiken. Enligt planerna ligger detta arbete cirka ett år fram i tiden.

Trafikverkets information om arbetet i Götatunneln.

Läs också