Direkt till innehåll

Gothia Cup stänger cykelbanan över Heden

Den 14-22 juli stängs cykelbanan över Heden på grund av Gothia Cup. Cyklister hänvisas till närliggande cykelbanor.

Nu är det åter dags för Gothia Cup i Göteborg – världens största fotbollsturnering för ungdomar. Mellan den 14 och 20 juli spelas matcher över hela staden, men Heden är turneringens stora evenemangscentrum. Det är framförallt i detta område, men också till viss del i Kviberg, som framkomligheten påverkas.

För dig som trafikant är det därför extra viktigt att vara observant i trafiken, då mycket folk väntas röra sig i dessa områden.

Inga cyklister över Heden

För gående och cyklisters säkerhet stängs cykelbanan över Heden från den 14 juli klockan 08.00 till den 22 juli klockan 08.00. Cyklister hänvisas till närliggande cykelbanor via Södra Vägen med skyltning mot Ullevi.

För dig som går är gångbanan över Heden öppen som vanligt. Räkna dock med att promenaden stundtals kan ta längre tid än vanligt på grund av mycket folk i rörelse.

Avstängning vid invigning

Invigningen av Gothia Cup sker måndagen den 15 juli på Ullevi, då cirka 55 000 åskådare väntas vara på plats. Under invigningen stängs Levgrensvägen för trafik mellan klockan 18.00 och 22.30. Efter invigningens slut stängs delar av Skånegatan tillfälligt för biltrafik.

Busstrafiken mellan Heden och Delsjömotet får ändrade körvägar den 15 juli mellan klockan 17.00 och 22.30.

Läs också