Direkt till innehåll

Grat(t)is på Cykelns dag

Cykelns dag den 3 juni firas i Göteborg och Mölndal med gratis cykelresor med Styr & Ställ. Detta gäller från den 31 maj till 3 juni.

Den 3 juni är det Cykelns dag, World Bicycle Day. Detta firas med gratis cykelresor med Styr & Ställ mellan den 31 maj och 3 juni. Alla som lånar en cykel får dessa dagar obegränsat antal gratisresor på upp till 60 minuter per resa. Detta gäller för både nya och gamla användare.

– Vi vill fira Cykelns dag och uppmuntra fler att cykla. Med den här kampanjen hoppas vi nå många nya användare och få fler att inse vilket smidigt sätt det är att ta sig fram i staden på. Allt du behöver göra för att komma igång är att ladda ner Nextbike-appen och skapa ett konto. Sen sköter du allt i appen och du har alltid tillgång till en cykel, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på stadsmiljöförvaltningen, Göteborgs Stad.

Vill du ha hjälp med att komma igång får du inte missa chansen den 31 maj då representanter från Styr & Ställ finns ute på fyra platser runt om i Göteborg. Mellan klockan 14.00 och 16.30 kan du få hjälp och svar på dina frågor vid Esperantoplatsen, Valand, Olof Palmes Plats och Lindholmsplatsen.

Styr & Ställ har 1 750 lånecyklar på 135 stationer i Göteborg och Mölndal. Den 1 juni öppnar ytterligare 8 stationer för sommaren. Sommarstationerna finns mellan den 1 juni och 31 augusti på följande platser: Munkebäckstorget, Delsjöbadet, Härlanda tjärn, Saltholmen, Askimsbadet, Ganlet badplats, Näsetbadet och Röda Sten.

Mer information om gratis cykelresor, priser och om tjänsten Styr & Ställ hittar du på:

Styr & Ställ – Lånecyklar i Göteborg och Mölndal

Läs också