Direkt till innehåll

Håll koll på löpare i nyårstrafiken

På nyårsafton är det traditionsenlig löparfest genom Göteborg med start och målgång på Heden. Såhär påverkas trafiken under Sylvesterloppet.

Den 31 december klockan 12.00 väntas många dra på sig löparskorna för att delta i det 10 kilometer långa Sylvesterloppet genom centrala Göteborg. Start och målgång sker som vanligt på Heden och medan loppet pågår är framkomligheten begränsad längs bansträckningen.

Trafiken stängs av på följande platser och tider:

  • Södra vägen stängs mellan Parkgatan och Engelbrektsgatan mellan klockan 11.50 och 12.30.
  • Kungsportsavenyn stängs för norrgående fordonstrafik mellan klockan 11.50 och 12.30.
  • Skånegatan stängs mellan Ullevigatan och Engelbrektsgatan mellan klockan 11.50 och 14.00.

Här hittar du karta över bansträckningen.

Under den första sträckan av loppet springer löparna på Avenyn och Engelbrektsgatan. Därefter fortsätter loppet mestadels på gång- och cykelbanor, vilket kan påverka möjligheterna att ta sig fram för gående och cyklister. Välj närliggande gång- och cykelstråk om du kan.

Förändringar i kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken får ändrade körvägar mellan klockan 11.45 och 14.15. Sök därför din resa i appen Västtrafik To Go för mer information om hur din resa påverkas.

För dig som ska röra dig i området kan det också vara bra att känna till att det samtidigt pågår junior-VM i hockey i Scandinavium med flertalet matcher, vilket innebär ett ökat antal trafikanter i området.

Läs också