Direkt till innehåll

Hallå där, Robin Holmér!

Hallå där, Robin Holmér – analytiker på Trafik Göteborg. Helgen den 22-24 april stängs E6 genom Göteborg mellan Olskroksmotet och Ringömotet, blir det inte långa köer då?

– Jo, det kommer det att bli. Både under lördagen och söndagen får man tyvärr räkna med mycket långa restider, speciellt mellan klockan 11 och 15 vid Kallebäcksmotet och Gnistängstunneln. Vi tror även att det kommer bli mycket ansträngt i Munkebäcksmotet och Torpamotet på E20.

Okej, så hur kommer man smidigast fram?

– Det gör man genom att välja Söder-/Västerleden och Hisings-/Norrleden via Älvsborgsbron. Detta gäller inte bara för bilister längs E6 utan även för de som kör till och från väg 40. Ju fler som väljer att köra runt stan denna helg desto mindre ansträngt längs E20, där endast trafik från de centrala delarna av Göteborg ska köra för vidare färd mot Marieholmstunneln.

Vad har du för tips till bilister och resenärer?

– Det allra viktigaste att fundera på är om man kan ställa bilen, eftersom det kommer att bli mycket långa restider. Eller så kanske man kan färdas på andra sätt än med bil. Om man måste ta bilen den här helgen så bör man starta resan i mycket god tid och planera sin körväg i förväg genom att titta på våra kartor på trafikgoteborg.se/tingstadstunneln. Väljer man att åka kollektivt så är tipset att hålla sig uppdaterad om eventuella förseningar i appen Västtrafik To Go.

Hur kommer det sig att man stänger av E6?

– Det är flera stora projekt som ska göra omfattande arbeten på sträckan, men det handlar främst om att Västlänken ska riva en järnvägsbro över E6 vid Gullbergsmotet och att renoveringen av Tingstadstunneln inleds.

Aha, så sen fortsätter renoveringen av Tingstadstunneln?

– Ja, det stämmer. Från måndagen den 25 april öppnar man upp ett av tunnelrören med ett körfält öppet i varje riktning för trafiken längs E6 – all annan trafik får köra via Marieholmstunneln. Renoveringen pågår sedan fram till oktober 2023.

Allt om hur trafiken påverkas av Tingstadstunnelns renovering.

Trafikverkets information om renoveringen av Tingstadstunneln.

Läs också