Direkt till innehåll

Hästshow kan påverka E6-trafik

Den 19-23 februari arrangeras Gothenburg Horse Show på Scandinavium. Risk för trängsel på E6 i morgontrafiken.

Nu är det dags för den årliga hästtävlingen Gothenburg Horse Show på Scandinavium i Göteborg. Mellan den 19 och 23 februari pågår tävlingar varje dag från klockan 09:00, med undantag för onsdagen. Detta innebär en risk för ökad trafik på vissa vägar – framförallt på E6 norrut på sträckan Mölndal-Örgrytemotet.

Risk för köer på E6 och väg 40
Enligt förra årets rapporter från vägtrafikledningen på Trafik Göteborg var det långa köer på denna sträcka under flera morgnar fram till cirka klockan 09:00. Om det uppstår köer på E6 norrut kan det även påverka trafiken på väg 40 i riktning mot Göteborg. Tänk på detta när du planerar din resa för ovan nämnda dagar.

Den 20-23 februari pågår EuroHorse-mässan på Svenska Mässan från klockan 08:30 varje morgon, som även den väntas locka många besökare.

Som vanligt rekommenderar vi att du laddar ned Trafiken.nu-appen och kollar det aktuella trafikläget innan du ger dig ut i trafiken.

Åk kollektivt
Om du inte behöver ta bilen kan du med fördel åka kollektivt, eftersom flera spårvagnslinjer stannar vid hållplats Scandinavium. Annars kan du ta buss/spårvagn till Korsvägen eller pendeltåget till Liseberg station. Därifrån är det en kort promenad till arenan.

Hitta den bästa resvägen med Västtrafiks reseplanerare.

Läs också