Direkt till innehåll

Helgstängt i Götatunneln mot Järntorget

Under fyra helger med start den 16-18 september stängs Götatunneln i riktning mot Järntorget. Räkna med köer, så undvik rusningstid och välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Västlänken ska utföra så kallad cementinjektering i Götatunnelns norra rör för att täta utrymmet mellan berg och det betongvalv som har gjutits i ett tidigare förstärkningsarbete. Detta innebär att Götatunneln – och då även Gullbergstunneln – måste stängas i riktning mot Järntorget under helgerna den 16-18 september, den 30 september-2 oktober, den 7-9 oktober och den 14-16 oktober.

Omledning på lokala gator

Varje helgavstängning gäller från fredagen klockan 21.00 till måndagen klockan 05.30. Under den här tiden leds fordonstrafiken om från Stationsmotet till Järntorgsmotet via Norra Sjöfarten och Operagatan.

Klicka på kartorna för större bild:

Karta som visar att Götatunneln och Gullbergstunneln stängs mot Järntorget och att trafiken leds om via Norra Sjöfarten och Operagatan.

 

Här syns hela omledningsvägen från Stationsmotet till Järntorgsmotet:

Karta som visar att Götatunneln och Gullbergstunneln stängs mot Järntorget och att trafiken leds om mellan Stationsmotet och Järntorgsmotet. Omledningsvägen är utmarkerad.

 

Räkna med längre restid

Som bilist får du räkna med köer och längre restider via omledningsvägarna, framförallt kring klockan 12-13. Försök därför att undvika dessa tider och välj andra vägar runt centrum om du inte ska dit.

Om du har ärende i området så får du vara ute i god tid, särskilt om du ska hämta eller lämna någon vid Göteborgs central eller ta dig ut från Nordstans p-hus. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen – på så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror.

Det allra bästa är om du kan åka kollektivt, gå eller cykla – sök alltid information om din resa i kollektivtrafiken i To Go-appen.

Trafikverkets information om arbetet i Götatunneln.

Läs också