Direkt till innehåll

Hjälpmedel för smidigare resa

Vill du veta var bilköerna är just nu eller var ditt tåg är? Vi tipsar om appar och tjänster som hjälper dig på resan!

Vi är alla trafikanter som vill ta oss fram på det smidigaste sättet. Ibland händer dock planerade eller akuta händelser som påverkar resan och därför är det bra att kolla trafikläget före avresa.

Vi tipsar här om appar och tjänster som kan underlätta din planering inför resor med olika trafikslag.

Tågkartan

Tågkartan är en tjänst från Trafikverket som lanserades 2022. Där kan du se var persontågen befinner sig, om de är i tid samt vid vilken station nästa avgång sker.

Sedan den 7 februari i år finns en ny version av Tågkartan. Nyheterna inkluderar mer tidtabellsinnehåll och att det går att se ankomster och avgångar per station. Dessutom går det numera att nå tjänsten direkt på Trafikverkets hemsida, intill all annan trafikinformation. Länk till Tågkartan hittar du längst ner på sidan.

Cykelreseplaneraren

På Trafiken.nu hittar du cykelreseplaneraren där du kan söka din resa, se trafikstörningar, hitta cykelpumpar, parkeringar och cykelvägar samt se din närmaste Styr & Ställ-station.

Cykelreseplaneraren finns endast på webben och det finns i dagsläget inga planer på att integrera den i Trafiken.nu-appen. Länk till cykelreseplaneraren finns längst ner på sidan.

För kännedom avvecklades appen Cykelstaden den 31 januari i år.

Trafiken.nu-appen

Ska du ut på bilresa? Ladda då ner Trafiken.nu-appen! På så sätt kan du se var köerna är just nu, få push-notiser om trafikstörningar och följa det aktuella trafikläget från över 200 trafikkameror. I appen – och på webben – kan du också se rådande väglag i Västra Götalandsregionen. Om du planerar en längre bilresa kan du se väglag för hela Sverige på Trafikverkets hemsida. Länkar hittar du längst ner på sidan.

Ska du besöka Stockholm? Missa då inte att det finns en Trafiken.nu-app även för huvudstaden.

Västtrafik To Go

Om du ska planera din resa i kollektivtrafiken är det appen Västtrafik To Go som gäller. Där kan du söka din resa, se var bussen/spårvagnen är just nu och få information om eventuella förändringar och förseningar.

Trafikinfo Färjerederiet

Trafikinfo Färjerederiet är appen som ger senaste trafikinformationen om just din färjeled. Du kan hitta tidtabeller till alla statliga färjeleder i Sverige, välja dina favoritleder, se nästa avgång och få trafikmeddelanden om störningar i realtid.

Hoppas detta hjälpte dig på vägen!

Tågkartan

Cykelreseplaneraren

Trafiken.nu

Trafikverkets realtidskarta

Läs också