Direkt till innehåll

Ingen cykeltrafik över Heden

Den 17-23 juli stängs cykelbanan över Heden då Gothia Cup intar evenemangsområdet. Cyklister hänvisas till närliggande cykelbanor.

Den 17-23 juli är det dags för Gothia Cup – världens största fotbollscup för ungdomar. Fotbollsmatcher spelas över hela staden men Heden är turneringens stora evenemangscentrum. För dig som trafikant är det därför extra viktigt att vara observant i trafiken, då mycket folk väntas röra sig i området. Detta innebär även att flera parkeringsplatser tas i anspråk och att gång- och cykeltrafiken påverkas.

Ingen cykeltrafik över Heden

För gående och cyklisters säkerhet stängs cykelbanan över Heden mellan den 17 juli klockan 08:00 och den 24 juli klockan 08:00. Du som cyklist hänvisas i stället till närliggande cykelbanor. Följ skyltning på plats.

För dig som går är gångbanan över Heden öppen som vanligt. Men räkna med att det stundtals kan ta längre tid att ta sig fram.

Invigningsfesten påverkar trafiken vid Ullevi

Gothia Cup-invigning sker måndagen den 17 juli på Nya Ullevi, då cirka 50 000 åskådare väntas vara på plats. Under invigningen stängs Levgrensvägen för trafik mellan klockan 18.00 och 22.30. Efter invigningens slut stängs delar av Skånegatan tillfälligt för biltrafik, vilket gör att även cyklister kan få svårt att ta sig fram.

Läs också