Direkt till innehåll

Ingen tågtrafik mellan Göteborg och Mölndal i sommar

Den 19 juni-21 augusti går inga tåg mellan Göteborg och Mölndal. Resenärer hänvisas till spårvagn eller ersättningsbuss på sträckan. Räkna med extra byten och längre restider.

Under sommaren utför Västlänken markförstärkningsarbeten i Almedal vilket innebär att all tågtrafik stängs av i båda riktningar mellan Göteborg och Mölndal. Tågtrafiken som normalt trafikerar Göteborg-Malmö och Göteborg-Kungsbacka-Varberg får därmed Mölndal som start- och slutstation, medan tågtrafiken ställs in helt mellan Göteborg och Borås. Du som reser får därför räkna med extra byten och längre restider.

Så reser du istället

Detta gäller från den 19 juni klockan 05.00 till den 21 augusti klockan 05.00:

Resenärer med Västtågen hänvisas till spårvagnslinjerna 2 och 4 mellan Göteborg och Mölndal.

Resenärer med Öresundståg hänvisas till ersättningsbussar mellan Göteborg och Mölndal.

Resenärer mellan Göteborg och Borås hänvisas till ordinarie busstrafik.

Fler resenärer på spårvagnarna

Detta innebär att fler resenärer än vanligt behöver göra byten i Mölndal och informatörer kommer att finnas på plats för att hjälpa till. Eftersom det även blir fler resenärer i övrig kollektivtrafik mellan Göteborg och Mölndal har Västtrafik förstärkt spårvagnstrafiken på den aktuella sträckan. Tänk på att du alltid kan söka din resa i Västtrafiks app To Go och hålla dig uppdaterad om trafikförändringar på Västtrafiks hemsida.

I samband med bussersättningarna kommer trafiken till och från Åkareplatsen att öka, vilket kan vara bra att känna till för övriga trafikanter som rör sig i centralenområdet.

Inga cyklar ombord på tågen

Av utrymmesskäl kommer det inte vara möjligt att ta med sig cykel ombord på Västtågen eller Öresundstågen till och från Mölndal i sommar. För resande med Öresundstågen får cyklar endast medtagas till och från Kungsbacka, men tågbolaget avråder från det eftersom det kommer vara ont om plats för cyklar ombord. Cykel får heller inte tas med ombord på spårvagnar eller ersättningsbussar.

Du som vill fortsätta din resa från Mölndal på cykel har möjlighet att hyra cyklar av Styr och Ställ vid Mölndal station.

Via länkarna hittar du mer info om tågstoppet från Trafikverket och Västtrafik.

Inga tåg kör mellan Mölndal och Göteborg och omvänt i sommar

Nödvändig avstängning för en smidigare järnväg

 

Läs också