Direkt till innehåll

Inställd tågtrafik under Kristi himmelsfärdshelgen

Den 8-14 maj ersätts flera tågresor till och från Göteborg med buss eller ordinarie kollektivtrafik.

Tågtrafiken till och från Göteborg Central påverkas under Kristi himmelsfärdshelgen av flera större banarbeten. Det gör att delar av tågtrafiken ställs in under perioden 8-14 maj. Resande hänvisas till ersättningsbuss på hela eller delar av tågresan och ordinarie kollektivtrafik.

Tänk på att: under Kristi himmelsfärdshelgen är det många som reser och ersättningsbussarna kan bli fullsatta. Var därför ute i god tid och räkna med längre restid. Var uppmärksam på att Kristi himmelsfärdsdagen torsdagen den 9 maj är en helgdag. Det gör att tåg- och kollektivtrafik kör enligt särskild tabell. Cyklar får inte medföras på ordinarie kollektivtrafik eller ersättningsbussar.

Observera att vi här bara beskriver den generella påverkan – för mer detaljerad information hänvisar vi till respektive tågbolag och Västtrafik.

Göteborg-Stenungsund-Uddevalla

Den 9-14 maj är tågtrafiken inställd mellan Göteborg och Stenungsund. Du som resenär hänvisas till ordinarie kollektivtrafik. Stenungsund Express har förstärkts med extra avgångar. Tågtrafiken mellan Stenungsund och Uddevalla är sedan tidigare ersatt med buss. Sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Göteborg-Karlstad/Oslo

Den 8-14 maj är tågtrafiken inställd på olika sätt och buss ersätter på hela eller delar av sträckan. När tågen trafikerar Gamlestaden hänvisas du till ordinarie spårvagnstrafik mellan Göteborg och Gamlestaden. För mer information om din resa kontakta ditt tågbolag eller sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Göteborg-Varberg/Göteborg-Mölnlycke

Den 10-12 maj påverkas tågtrafiken på flera olika sätt på sträckan. Vissa sträckor ställs in helt och ersätts med buss eller ordinarie kollektivtrafik. Tänk på att vara ute i god tid. För mer information kontakta ditt tågbolag eller sök din resa i appen Västtrafik To Go.

Läs också