Direkt till innehåll

Jonseredsvägen ska återställas

I mitten av maj inleds arbetet med att återställa Jonseredsvägen, som har varit avstängd sedan februari 2019 efter att en del av en bärande stenmur rasat.

Det var alltså i februari 2019 som en del av en bärande stenmur rasade på Jonseredsvägen mellan Partille och Lerum på grund av erosion. Sedan dess hänvisas all motortrafik till E20 medan gående och cyklister tar sig förbi via gång- och cykelvägen norr om Jonsereds fabriker.

Tunga transporter genom Jonsered

Nu kommer då beskedet att Partille kommun ska återställa den drabbade delen av Jonseredsvägen på en ny stödmur – men först ska vägen rivas. Arbetet startar i mitten av maj och kommer att innebära en del tunga transporter genom Jonsered.

Åtgärder ska dock vidtas för att minska trafiken via samhället. Dels genom att nyttja den avstängda delen av Jonseredsvägen för vissa moment. Dels genom att Härkeshultsvägen kommer att användas för tillförsel till arbetsområdet och Råhultsvägen för avfart.

Öppnar hösten 2025

Målet är att öppna Jonseredsvägen för trafik under hösten 2025. Vägens utformning kommer att vara liknande dagens, med ett körfält i varje riktning. Även belysningen på sträckan kommer att bytas ut.

Partille kommuns information om arbetena på Jonseredsvägen.

Läs också