Direkt till innehåll

Kollektivtrafiken har ändrade körvägar i helgen

Spårarbetet vid Centralstationen påverkar kollektivtrafiken även i helgen.

Spårarbetet vid Centralstationen påverkar kollektivtrafiken även i helgen.

Vi påminner om spårarbetet vid Centralstationen som påverkar spårvagnstrafiken även i helgen. Under hela lördag och söndag får delar av kollektivtrafiken ändrade körvägar.

Under den gångna veckan har ett spårarbete vid Centralstationen medfört att kollektivtrafik leds om vid Centralstationen och Brunnsparken. Vi vill påminna om att de ändrade körvägarna gäller även i helgen – under hela lördags- och söndagsdygnet fram till måndag 21 februari klockan 03.59.

Hållplats vid Polhemsplatsen

Resande som har tänkt att åka från Centralstationen i riktning mot Angered, Bergsjön, Kålltorp och Östra sjukhuset hänvisas istället till en hållplats vid Polhemsplatsen.

Resande från Centralstationen mot Mölndal, Marklandsgatan och Kungssten hänvisas istället till Brunnsparken.

Kolla resan i appen

Berörda spårvagnslinjer är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 och 11. Buss 16 kör via Lilla Bommen och Brunnsparken istället för Nordstan. Nattetid kör linje 5 inte till Östra sjukhuset utan vänder vid Virginsgatan. Resande till Östra sjukhuset hänvisas istället till linje 1.

Sök din resa i Västtrafiks app To Go och var beredd på att du som resenär får räkna med längre restid än vanligt. Du kan läsa mer om förändringarna på Västtrafiks hemsida.

Läs också